Hoe krijg ik zweetgeur uit mijn jas

Wanneer je een winterjas, zomerjas of sportjasje regelmatig draagt, kan het altijd voorkomen dat er een zweetgeur ontstaat onder de oksels. Deze geur gaat dan ook vanzelf in je jas zitten waarschijnlijk. Dat is helemaal niet zo vreemd, helemaal niet wanneer je iedere dag dezelfde jas aan hebt. De kans is wel groot dat je die geur het liefst weer ziet vertrekken, zodat je nog wat langer kunt genieten van je jas zonder dat je het gevoel hebt dat je een uur in de wind stinkt. Gelukkig zijn er voldoende tips die je op kunt volgen om een zweetgeur uit je jas te krijgen. In dit artikel heeft de redactie van Jas.nl enkele tips voor je verzameld zodat jouw jas altijd heerlijk ruikt. Op die manier gaan fijne winterjassen en mooie zomerjassen veel langer mee.

Goedkope optie: azijn en water tegen zweetlucht

Natuurlijk kun je ervoor kiezen om je jasje direct naar de stomerij te brengen, maar hiervoor ben je meestal best wat geld kwijt. Er zijn voldoende goedkopere opties om je jasje weer schoon te krijgen en fris te laten ruiken. Ga bijvoorbeeld aan de slag met azijn en water. Vul hiervoor een emmer met behoorlijk wat azijn en een scheut lauwwarm water. Vervolgens doe je je jasje in de emmer en laat je het 'sopje' even intrekken. Omdat je daarna de jas in de wasmachine moet wassen, moet je even kijken of dit überhaupt kan met de stof van je jas.

Jassen zoals colberts, blazers en kwalitatieve sportjasjes zijn ideaal voor deze methode. Nadat de azijn met het water is ingetrokken was je je jasje op het gewone wasprogramma in de wasmachine. Je zult zien dat de jas na een goede wasbeurt én schoon is én dat de nare geurtjes verdwenen zijn. Het grote voordeel van deze methode is dat de jas gewoon mooi blijft en dat je weinig geld kwijt bent om je jas zo goed als nieuw te laten ruiken. Ideaal!

Ga met plantenspray of kledingspray aan de slag

Een andere stap die je kunt ondernemen, is om met plantenspray in de weer te gaan. Dit klinkt misschien een beetje vreemd, omdat dit soort spray natuurlijk voor planten bedoeld is. Juist omdat het normaal bij planten gebruikt wordt, weet je zeker dat het om een natuurlijk product gaat. Dat kan je blazer of nieuwe spijkerjasje niet veel kwaad doen. Ook bij deze methode moet je een emmer vullen met lauwwarm water, een beetje azijn en een flinke scheut plantenspray. Keer de jasje binnenstebuiten en wrijf het goedje op de okselplekken.

Vervolgens laat je je jas hangen in de frisse lucht, het liefst een hele dag of nacht. Wedden dat de volgende dat de zweetlucht uit je jasje verdwenen is? Vertrouw je het toch niet helemaal met plantenspray dan kun je nog kiezen voor kledingspray. Vandaag de dag vind je talloze kledingsprays die zweetlucht laten verdwijnen. Ook hierbij geldt: spray de oksels van de spijkerjas of het colbert in, laat de jas een nachtje buiten luchten en de volgende dag ruikt je jas weer fris.

Wassen op een andere manier

Tot slot kun je ook eens kijken naar de manier hoe je je jas wast. Normaal gesproken zouden zweetluchtjes namelijk ook in de wasmachine gewoon moeten verdwijnen, mocht je je jas kunnen wassen op een normaal wasprogramma. Misschien is de wasmachine zelf vuil, omdat je te vaak wast. Maak je dagelijks gebruik van de wasmachine dan kan het geen kwaad om het apparaat om de paar wasjes even flink te reinigen met een kookwas. Draai een lege was op een hoge temperatuur om de bacteriën te doden in de wasmachine. Op die manier wordt je fijne outdoor jas of spijkerjasje in ieder geval veel schoner.

Ook kun je kijken naar de manier hoe je wast. Stop je bijvoorbeeld normaal het wasmiddel in het vakje bovenin? Kijk dan eens of het werkt om wasmiddel in een bol ín de wasmachine te stoppen. In de meeste gevallen maakt dit een groot verschil. Gebruik tot slot geen tot weinig wasverzachter. Bij het wassen van jassen hoeft dit eigenlijk sowieso niet, hoe zacht het je kleding ook maakt. Wasverzachter is namelijk niet goed voor je wasmachine waardoor de machine het minder goed kan doen.

Vorige

3x dure merkjassen voor heren

14 februari 2020
Volgende

Classic Blue jassen combineren

24 februari 2020

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.